Toewijding


Aandacht


Huishouding


Verzorging

Huishoudelijke hulp aanvragen

Het aanvragen van hulp in de huishouding regelt u via het Wmo-loket van de gemeente Utrecht. Klik hier om het aan te vragen. Een medewerker van de gemeente nodigt u uit of komt bij u langs voor een gesprek. Samen bekijkt u welke hulp en ondersteuning nodig is, zodat u zelfstandig en met plezier in uw eigen huis kunt blijven wonen. Naar aanleiding van het gesprek stelt de gemeente een indicatie voor u op. Heeft u recht op huishoudelijke ondersteuning, dan krijgt u van de gemeente een Wmo-indicatie.

Met een Wmo-indicatie kunt u zich aanmelden voor huishoudelijke hulp bijZorgwacht. Wanneer u contact met ons opneemt, maakt de zorgcoördinator met u een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens deze intake komen wij bij u thuis en bespreken we wat u zelf nog kan doen en welke hulp u precies van ons nodig heeft. Samen zoeken we een oplossing die goed bij u past.

​Na het gesprek met de zorgcoördinator kan de huishoudelijke hulp starten. We maken duidelijke afspraken met u wanneer we langskomen, wie er langskomt en wat u van ons mag verwachten.

Geen hulp zonder Wmo-indicatie

Heeft u geen Wmo-indicatie? Zorgwacht biedt alleen huishoudelijke hulp aan mensen met een Wmo-indicatie. Wij raden u aan om contact op te nemen met Gemeente Utrecht. Klik hier voor meer informatie om te vragen of u een indicatie kunt krijgen. Voor andere vragen mag u ons altijd bellen.